lunes, 4 de abril de 2011

REFERENTS

LE CORBUSIER



Le Corbusier va iniciar intents d’analitzar els fonaments del problema de la forma d’una gran ciutat intentant realitzar una composició dels elements necessaris que la població d’una ciutat de milions d’habitants necessitava per a la seva vida amb l’intenció d’arribar a la correcta composició de l’espai urbà.
Per demostar els seus principis urbanístics, Le Corbusier va voler projectar diferents traçats de ciutats on establint terrenys completament plans pogués desenvolupar les seves intencions de manera clara. És així com l’idea de ciutat que ell tenia era aquella col·locada en un terreny completament pla, sense elements topogràfics que li suposessin un obstacle i d’aquesta manera, realitzar un traçat geomètric.
Els principis dels plans urbanístics de Le Corbusier van ser els mateixos que van plantejar Hilberseimer i l’Escola de Chicago, realitzar un pla que permetés la descongestió del centra de la ciutat però, malgrat això, al mateix temps, un augment de la densitat, dels mitjans de circulació i dels espais verds. Es així com, Le Corbusier, va aconseguir crear una mena de parc on l’ordre i l’espai eren punts clau. Per tant els obstacles que ell pretenia aconseguir superar, el caos, el desordre, la inseguretat, la confusió, van aconseguir ser superats segons ell, en l’àmbit del plà urbà, aconseguint una ciutat ordenada i espaiosa.




FRIEDRICHSTADT


Friedrichstadt, 1928. Proposta de ciutat vertical




L'any 1928, Friedrichstadt proposa una ciutat vertical on la seva composició fos determinada per la producció en línia. Aquesta composició havia de tenir una relació íntima amb la societat metropolitana, on totes les necessitats fossin cobertes.

El prototip havia de ser un model totalment racional on hi hagués una continuitat dels elements més senzills d'ús quotidià. Aquesta proposta va ser superposada a una àrea de Berlín per tal de veure de manera més clara els objectius que es volien aconseguir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario