lunes, 4 de abril de 2011

REFLEXIONS i DIFERÈNCIES



Tenint en compte les dues imatge he arribat a les seguents reflexions posant-les en comú.
La imatge de Chicago, realitzada al 1880, coincideix amb el neixament de l’Old School of Chicago on el que s’intenta és començar a construir de manera vertical i iniciar la construcció dels anomenats gratacels. D’aquesta manera el que s’intentava conseguir era que hi hagués un major espai transitable per tal d’intentar solucionar els principals problemes urbanístics que es troben a les grans ciutats. Veiem com, encara que es busqués l'ordre, s'hi troba un cert caos, el conjunt d'edificis que apareixen en la imatge destaquen per la seves diferències en quant a estètica i aparença i també, és important destacar, que es comencen a veure les primeres mostres d'una revolució industrial com ara el logotip de Coca-cola que veiem en una botiga al marge esquerra de l'imatge.
Quaranta-set anys després del neixament de l’Escola de Chicago, Ludwig Hilberseimer proposa un model de ciutat vertical amb l’intenció de combatre també els problemes que generen els grans nuclis urbans.
Per tant trobem que les dos imatges tenen en comú el fet que estan relacionades amb l’estudi de les problemàtiques que deriven de l’urbanisme, l’Escola de Chicago es la primera que comença a plantejar-se com es podia intentar aconseguir un nivell òptim de composició dels elements principals d’una ciutat, pensant en els seus habitants, la seva vida, el seu treball i el seu descans.
Posteriorment trobem a Hilberseimer que quaranta-set anys després continua treballant buscant solucions als obstacles generats per les grans ciutats proposant idees per una millor ventilació, descongestió i organització del espai urbà, però, amb la seva proposta, veiem una absoluta harmonia i ordre entre els edificis, on la uniformitat regna i, a diferència de la imatge de Chicago, és segueix un mateix patró arquitectònic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario