lunes, 4 de abril de 2011

LUDWIG HILBERSEIMER. CIUDAD VERTICAL, 1927.

La imatge ens mostra la idea de Ciutat Vertical creada per Ludwig Hilberseimer. Aquest la va proposar per tal de poder solucionar els problemes urbans fonamentals i d’aquesta manera consequentment fer la vida de la població més senzilla.



La imatge ens mostra una successió de lineas verticals i horitzontals distribuides sobre un pla que ens transmeten l’idea d’amplitud i profunditat en l’espai generant una major perspectiva. 
Ludwig Hilberseimer amb l’idea de creació d’aquesta ciutat vertical el que vol es pensar en les necessitats d’una entitat col·lectiva en procés de formació, tenint en compte la seva situació geogràfica i topogràfica.
L’objectiu principal de la creació d’una ciutat vertical era acabar amb els problemes d’habitabilitat, higiene i circulació.
El model que proposa el que busca principalment, es el funcionalisme a partir d’un disseny racional.
Aquesta idea buscava una major concentració per tal de deixar d’utilitzar l’espai pla aconseguint, d’aquesta manera, una ciutat d’edificació en alçada reconeixent cadascun dels elements urbans i fent una separació de manera funcional. Aquesta separació es fa plantejant dos ciutats superposades, asota la ciutat comercial i a dalt la ciutat-dormitori, establint que a la ciutat-dormitori cadascú viuria en el mateix lloc on es trobaria el lloc de treball. D’aquesta manera, també es treballa amb la problemàtica de la circulació ja que aquesta es reduiria al mínim possible, tenint en compte que desapareixerien els camins llargs (tindries la casa al mateix lloc que la feina).
Per últim, s’ha de tenir en compte que també s’aconseguiria el pas d’aire i llum constant al haver una bona orientació i un distanciament entre els edificis. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario